Ercüment Koyuncu

Karapınar’a 10 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 1 kilometrekare çapa sahip, daire şeklindeki Acı Göl, 300 metreye kadar ulaşan derinliği ile dünyanın en derin göllerinden sayılıyor. Sığ yerlere de sahip bir krater gölü olan Acı Göl, bölgede son yıllarda cilt hastalıklarına iyi geldiği söylentisinin yayılması sonucu ilgi odağı haline geldi.
       
ŞİFALI SULAR KAPLARA DOLDURULUYOR
       Acı bir tadı olan göl suyunun, sivilce, mantar ile vücudun çeşitli yerlerinde çıkan yaralara iyi geldiğine inanan çok sayıda hasta, Ereğli, Aksaray, Çumra ve Karaman’dan gelerek Acı Göl’ün sığ sularına giriyor. Genelde günü birlik gelen hastalar, giderken de yanlarında getirdikleri kaplara doldurdukları suları, şifa bulmak için evlerine götürüyor. Adana’nın Pozantı İlçesi’nden gelen Niyazi Çelik, üç yıldır vücudunda geçmek bilmeyen kaşıntıların, Acıgöl’ün şifalı suyu sayesinde geçtiğini belirterek, “Her yıl birkaç kez geldiğim Acı Göl’den dönerken yanıma götürebileceğim kadar da su alıyorum” dedi.
       
SÜLFATLI TUZ İÇERİYOR
       Karapınar Sağlık Grup Başkanı Dr. Seyit Ortapişirici, bazı mikropları öldürücü özelliği bulunan Acı Göl’ün suyundaki madenlerin sivilce, mantar ve yaralara karşı etkili olduğunu gözlemlediklerin söyledi. Gölün, bol miktarda sülfatlı tuz içeren suyun tadının son derece acı olmasından dolayı Acı Göl ismini aldığını belirten Ortapişirici, “Magnezyum ve soda içeren suyun bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği anlaşılıyor. Ancak, buranın verimli kullanılabilmesi için mutlaka geniş kapsamlı bir araştırma yapılması gerekiyor” dedi.

Not : Haber 26/06/2003 tarihli ntvmsnbc'den alınmıştır.